menu
Nézd meg ezeket a 20 megrázó fotókat, amelyektől eláll a lélegzeted. Néhány fotó valóban történelmi pillanatokat örökít meg, míg mások szívszorítóak.

A II. világháborús veterán, a belarusz Konstantin Pronin, 86 évesen, egy padon ülve várja bajtársait a Gorkij parkban a Győzelem Napján Moszkvában, Oroszországban, 2011. május 9-én. Konstantin minden évben eljön ide. Ebben az évben ő volt az egyetlen, aki megjelent az egységből.

100-as nagyságrendű galaxis látható a Hubble Deep Field (HDF) segítségével, ahogy 10 milliárd évvel ezelőtt voltak.

Mars naplementéje, amelyet a Spirit rover készített 2005-ben.

Egy katona hosszú sétát tesz egy autóba rejtett bomba hatástalanítására Észak-Írországban.

Neil Armstrong a Hold-séta után.

Ezt a képet azután készítették, hogy a zsidó menekültek rájöttek, hogy nem a borzalmas koncentrációs táborokba küldik őket halálra, hanem valójában megmentik őket.

A tudatlanság boldogság - hajléktalan férfi alszik egy étterem előtt Milwaukee-ban.

Náci nagygyűlés Nürnbergben, 1937-ben.

Ezt a fotót Michael Collins űrhajós készítette, amikor a kép elkészült, ő volt az egyetlen ember, élő vagy halott, aki nem szerepelt a kép keretében. Ő utazott Buzz Aldrin és Neil Armstrong mellett, és körözött a Hold körül, míg ők leszálltak a felszínre, hogy tanulmányozzák a Hold felszínét távolabbról.

Egy litván férfi sokkban van, miután véletlenül elütött és megölt egy nyolcéves gyereket.

Egy török tiszt éhező örmény gyerekeknek mutat egy darab kenyeret az 1915-ös örmény népirtás során.

Egy filippínó politikus ezt a fotót készítette családjáról pillanatokkal azelőtt, hogy merénylet áldozata lett.

Két mérnök meghalt, amikor a szélkerék, amin dolgoztak, tűzbe borult. Lehet, hogy ez az utolsó kép róluk, amikor még életben voltak. A kép 2013. október 29-én készült Hollandiában.

Egy szerzetes imádkozik egy hirtelen természetes okok miatt elhunyt férfiért a Shanxi Taiyuan vasútállomás csarnokában, Kínában. A férfi váratlanul halt meg, míg a vonatra várt.

Lány, akit teljesen lesújtott a 2011-ben Japánt sújtó cunami.

A narancssárga Sossusvlei homokdűnék Namíbiában.

Fiú próbálja felébreszteni alkoholista apját.

"Az utolsó zsidó Vinnitsában" - Az Einsatzgruppe D (egy náci SS halálosztag) tagja éppen lelőni készül egy térdelő zsidó férfit, aki egy tömegsír előtt áll Vinnitsában, Ukrajnában, 1941-ben. Vinnitsa és környékének összes 28 000 zsidóját lemészárolták.

Férfi használja az öngyilkosság-megelőző telefont a Golden Gate hídon.

Hullámzó felhők.

És hirtelen az elromlott mosogatógépem már nem tűnik olyan nagy problémának… igazán helyre teszi a dolgokat az ember perspektívájában.

 

Szólj hozzá a cikkhez


Ezek is érdekelhetnek

Facebook -beszélgetések