menu
LEHET, HOGY MEGLEPŐDNÉL, MENNYI MINDENT BELE TUDSZ PAKOLNI EGY KISEBB KÉZIPOGGYÁSZBA.

A pakolás bárhová való utazáskor nehéz lehet, de különösen stresszes, amikor hosszabb nyaralásra vagy olyan utazásra készülünk, ahol különböző öltözeti lehetőségekre van szükségünk.

Sokan hajlamosak túlpakolni, ami még terhelőbbé teszi a folyamatot. Lehet, hogy inkább becsekkoltatnád a bőröndödet vagy kettőt, hogy biztosan elvihesd, amire szükséged van, de a poggyászkiadásnál eltöltött hosszú várakozások és az elveszett bőröndök számának megugrása miatt érdemes lehet a nagyobb táskát egy kisebb kézipoggyászra cserélni.

Még ha azt gondolod is, hogy semmiképpen nem tudnál bepakolni egy kéthetes útra egy ilyen kicsi csomaggal, az utazási szakértők ragaszkodnak ahhoz, hogy ez lehetséges. Olvass tovább, hogy megtudd a hét tippet, amelyeket javasolnak, hogy csak kézipoggyásszal repülj, függetlenül attól, hogy mennyi ideig utazol.

1. Rendszerező szett

A bőröndrendező napjainkban nagyon népszerűek. Nemcsak a pakolás során tartanak rendet , hanem egy pillanat alatt össze is pakolhatsz.

"A rendszerezők lehetővé teszik számomra, hogy a ruháimat rendezetten elhelyezzem a tasakokban, amelyek illeszkednek a kézipoggyászomba". "Az átlátszó hálóval vannak ellátva, így pontosan tudom, mi van mindegyikben. Cipzárral záródnak és lehetővé teszik, hogy sokkal többet belepakoljak a kézipoggyászomba, mint amennyit normális pakolás esetén."

Ezek a tasakok a ruhákat tömörítik, miután bepakoltad őket, így kevesebb helyet foglalnak el.
A legjobb és legpraktikusabb utazási kiegészítő!

2. Tekerd, ne hajtogasd

Gondolj a réteges öltözködésre. Az utazás során előfordulhatnak hőmérséklet-ingadozások, és a réteges öltözködés segít abban, hogy alkalmazkodni tudj a változó körülményekhez. Ráadásul ezáltal több ruhadarabot tudsz magaddal vinni anélkül, hogy túlpakolnád a bőröndödet.

 

Használd a tekeréses pakolási módszert. A ruhák tekerése egy jól bevált módszer a hely kihasználására. A tekeréses pakolás segít abban, hogy több ruhát pakolhass a táskába, miközben minimalizálja a ráncokat is.

 

3. Készülj fel egy kis mosásra

 

 

Válassz sokoldalú darabokat. Próbálj olyan ruhadarabokat választani, amelyeket többféleképpen is fel tudsz venni vagy kombinálni. Ezzel csökkented a csomagod méretét és több helyet spórolsz a kézipoggyászban.

 

4. Ne pakoljunk felesleges dolgokat

 

Mindannyian vétkesek vagyunk abban, hogy bedobunk egy extra pulóvert, egy pár cipőt vagy körülbelül öt plusz fehérneműt a táskáinkba bepakoláskor. De ha megpróbáljuk maximalizálni a helyet a kézipoggyászban, akkor némi visszafogottságot kell mutatnia.

Ne felejtsd el a kis zsebeket. A kézipoggyász kis zsebei is hasznosak lehetnek a kisebb, de fontos dolgok tárolására, mint például a töltők, fülhallgatók vagy a személyes higiéniai termékek.

Terjeszd ki a kézipoggyászodat. Ha a csomagodat úgy pakolod, hogy minden helyet kihasználsz, akkor több helyet tudsz felszabadítani a kisebb tárgyak számára. Például használhatod a cipőidet tárolóként a zokniknak vagy az övnek.

5. Basic darabok

Amit el kell dönteni, az így is elég kihívást jelent, de az utazási szakértők szerint valójában arra kell törekedni, hogy kevesebbet pakoljunk. Válassz semleges színű ruhadarabokat, amelyeket egymással könnyen kombinálhatsz.

"Csomagolj egy kapszula típusú ruhatárat, amelyben több nadrág és felső egymással harmonizál, így nem kell minden napra külön összeállítást pakolnod. Ebben a tekintetben ne felejtsd el, hogy a legtöbb utazáson nem ugyanazokkal az emberekkel találkozol nap mint nap; valószínűleg senki sem veszi észre, hogy két nappal ezelőtt ugyanazt a pólót viselted."

 

Végezetül, tervezd meg a ruhatáradat előre. Mielőtt nekiállsz pakolni, gondold át, milyen ruhadarabokat szeretnél magaddal vinni, és próbáld meg előre megtervezni az összes outfitet. Így elkerülheted a felesleges cuccok bepakolását, és csak a valóban szükséges dolgokat viszed magaddal.

6. Vedd figyelembe az anyagot

 

Miközben kiválasztod a kapszula ruhatáradat, érdemes figyelembe venni a csomagolni kívánt anyagokat. Vannak olyan könnyű anyagok, amelyek több helyet hagynak a kézipoggyászban, de mégis melegen tartanak a hűvös hőmérsékletben.

7. Légy kreatív

Ezeknek a tippeknek a követése segíthet abban, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a kézipoggyászodból, függetlenül attól, hogy mennyi ideig utazol. Az utazási szakértők szerint megéri a kisebb csomag mellett dönteni, hiszen így könnyebbé és stresszmentesebbé teheted az utazást.

Szólj hozzá a cikkhez


Ezek is érdekelhetnek

Facebook -beszélgetések