menu
Vedd figyelembe ezeket az alapvető tippeket!

Amikor közeleg a vakáció, ideje elkezdeni gondolkodni azon, mit pakoljunk.

Izgalmas dolog a kedvenc fürdőruhánkat vagy sífelszerelésünket a bőröndbe dobni, és ha igazán szervezett vagy, akkor előre bepakoltad a kézipoggyászod.

De ami valószínűleg nincs az eszedben, hogy mit fogsz viselni a repülés alatt.

Mielőtt azonban a tiszta ruhakupac tetején lévő bármit felkapnád, vannak dolgok, amiket érdemes megfontolnod az utazási nap öltözködésekor. Olvass tovább, hogy megtudd, mely ruhadarabokat mondják a szakértők, hogy soha ne viselj repülőút alatt.

1. Farmer nadrág

A farmernadrág volt messze a leggyakoribb elem, amit az utazási szakértők repülési tilalomnak neveztek. Csábító lehet felkapni egy farmert, főleg ha már zsúfolásig megtelt a bőröndöd, és helyet kell spórolnod. De a farmert néhány kulcsfontosságú ok miatt nem ajánlják.

"Ha teheted, ne viselj farmert a repülőn!" - mondja Tory Jon, az utazási író és a Camper FAQs alapítója. "Főleg, ha a repülés több mint három órán át tart, vagy olyan stílusokat viselsz, amelyek szorosak a lábon vagy a derekadon.

Elvághatod a vérkeringést a lábaidban, ami zsibbadást okozhat, és akár vérrögök kialakulását is kockáztathatod. Ráadásul a farmernadrágok általában nem a leglélegzőbb ruhadarabok, így egy hosszú repülőút végén eléggé izzadt lehetsz."

Ehelyett válassz valami könnyebb darabot, "egy pár kényelmes melegítőnadrágot, divatos szabadidőnadrágot vagy bármilyen más laza szabású alsót viselj, amely több órán keresztül kényelmes érzést nyújt és kevésbé korlátoz."

   2. Overál

Az egészben viselt öltözetek nagyon népszerűek, és nem tagadhatod, mennyire jól néz ki, egy megtervezett overál kinézete. Azonban, még akkor is, ha trendi utazónak szeretnél kinézni, az utazási szakértők szerint az egészből álló öltözetek nem ideális választások.

"Azt javaslom, hogy a nők kerüljék az overálok viselését" - mondja Jessica Schmit, az Uprooted Traveler utazási blog szerzője. "A mosdóban le kell húzni ezeknek a ruhadaraboknak a felső részét, ami nem csak kellemetlen a nyilvános illemhelyen, de az is előfordulhat, hogy a felső rész a fürdőszoba padlóján csúszik!"

Ugyanez vonatkozik az atlétikai ruhákra is, amelyek szintén egy darabból álló összeállítások. Reneze Lopez, az utazási és életmód blog, a Sincerely Reneze szerzője elmagyarázza, hogy ez főként a kényelem miatt van. "A tavalyi év az volt, amikor mindenki vett egy edző/atlétikai ruhát, de nagyon kényelmetlenek repülés közben" - mondja. "Gyakran túl szorosak és túl rövidek ahhoz, hogy ilyen szoros közelségben legyenek idegenekkel hosszabb időn keresztül."

Ha mégis sportos ruhát szeretnél viselni, Lopez azt mondja, hogy nem hibázol, ha leggings-et vagy más edzőruhát veszel fel. "Ezek szuper kényelmesek és könnyen mozogsz bennük kis helyeken" - jegyzi meg, hozzátéve, hogy örülni fogsz a kényelmes választásnak, ha hosszú az utad vagy késésben vagy.

3. Öv

Valószínű előfordult már, hogy sorban álltál a biztonsági ellenőrzésnél, és láttad, ahogy valakinél bejelez a fémdetektort. Valószínű, hogy azt is láttad, ahogy valaki rájön, hogy az öv miatt van ez - és talán magad is voltál már ebben a helyzetben.

Az utazási szakértők szerint jobb elkerülni az egész kellemetlenséget. "Repüléskor a kényelemre öltözz, ne a divatra. Az egyik leggyakoribb dolog, amit elkerülök, a szoros nadrágok és az övek" - mondja Rax Suen, az utazási weboldal, a NomadsUnveiled alapítója. "Nem akarsz szoros övet, ami még inkább kellemetlenné teszi a biztonsági ellenőrzést."

Válassz olyan alsókat, amelyek öv nélkül is kényelmesen illeszkednek. Fontolóra veheted egy pár futó- vagy túranadrág beszerzését, amelyek rugalmas derekúak.

4. Szandál és nyitott lábujjú cipő

Gondolnod kell a lábbelire is, amikor utazol. Csábító lehet csak felhúzni a szandálodat, amikor meleg helyre készülsz, de az utazási szakértők ezt nem javasolják. "Azt mondanám, kerüld el a nyitott lábujjú cipőket - nem akarod, hogy rálépjenek a lábaidra vagy egy bőrönd átguruljon rajtuk, de ennél is fontosabb, hogy mennyire koszosak a repülőgépek, különösen a mosdók" - mondja Sarah Simon, a Mukikapup's Travels utazási blog tulajdonosa.

A higiénés problémákon túl, a repülőgépek belsejének hőmérséklete változó, és a lábaid és a fejed a fő helyek, ahol megfázol, ha nincsenek fedve."

Ugyanígy, hagyd otthon azokat a cipőket, amelyeket nehéz fel- és levenni. "Azt javaslom az utazóknak, hogy kerüljék az olyan cipők viselését, amelyeknek sok szíjja, csatja vagy fűzője van.

Az Egyesült Államok repülőterei többségében elvárják, hogy az utasok vegyék le a cipőjüket a biztonsági ellenőrzés során, és a bonyolult cipők lassíthatják a sort". "Ráadásul nem mindig van kényelmes hely, ahol leülhetünk és visszahúzhatjuk a cipőnket a forgalmas biztonsági zónákban."

Olyan cipőket vagy sportcipőket javaslunk, amelyeket zoknival viselhetsz. Így nem kell mezítláb járni a biztonsági ellenőrzés során sem.

 5. Poliészterből készült anyagok

Bár sok utazási szakértő azt javasolja, hogy rétegesen öltözzünk (nincs annál rosszabb, mint túl hidegnek vagy melegnek érezni magunkat egy középső ülésen), hangsúlyozzák, hogy válogatni kell az anyagok között.

"A poliészter sokak számára népszerű választás, mivel könnyű és ráncmentes".
"Azonban, bár ez nagyszerű lehet a kényelem és a csomagolás szempontjából, komoly megfontolásokat kell tennünk, amikor poliésztert választunk."

A poliészter jobban megtartja a szagokat, mint a természetes szálak. Ez azt jelenti, hogy ha izzadsz vagy bármilyen szaggal találkozol az utazás során, ezek valószínűbb, hogy körülötted maradnak, mint az alternatív anyagok esetében. Senki sem akar 'az a személy' lenni.

Ezen túlmenően a poliészter nem lélegzik jól, ami miatt kellemetlenül meleg lehet.
A klasszikus, lélegző pamutot, gyapjút javasoljuk helyette.

 

Szólj hozzá a cikkhez


Ezek is érdekelhetnek

Facebook -beszélgetések