menu
Ne érezd magad bűnösnek, hogy a mérgező embereket kizárod az életedből.

Még akkor sem, ha szereted őket, még akkor sem, ha csodálatos időket töltöttél velük a múltban, meg kell tenned, ami ma a legjobb magadnak.

Ne feledd, bár lehet, hogy te vagy az, aki befejezi a kapcsolatot, nem te vagy az oka annak, hogy ez meg kell történjen. Ők hozták ezt magukra. Az ő hibájuk. Nem a tiéd. Meg kell tenned, ami a legjobb magadnak. Először is magadra kell gondolnod, még akkor is, ha fáj.

Ne érezd magad bűnösnek amiért először magadra gondolsz, különösen a mentális egészségedet illetően. Szabad önzőnek lenni. Szabad olyan döntéseket hoznod, amelyek előnyösek számodra, még akkor is, ha felzaklatják körülötted lévőket.

Nem számít, hogy mások megértik-e vagy tisztelik a döntésedet. Az a lényeg, hogy eléggé törődj magaddal ahhoz, hogy a legjobbat tedd magadért. Soha ne áldozd fel a mentális egészségedet másokért. Végül is, ha tényleg törődnének veled, bátorítanának, hogy bármit megtegyél, amire szükséged van.

Ne érezd magad bűnösnek a konfliktus okozása miatt. Ha valaki feldühít, nem kell tettetned, hogy minden rendben van a béke megőrzése érdekében. Nem kell udvariasnak lenned, amikor valaki teljes mértékben tiszteletlenül bánik veled. Jogod van elmondani a véleményedet és elmondani, mi a baj.

Jogod van embereket számon kérni, amikor átlépnek egy megbocsáthatatlan határt. Ne érezd a nyomást, hogy csendben maradj, amikor belül szenvedsz. Ne érezd magad bűnösnek amiatt, hogy nemet mondasz, amikor tele van a hócipőd. Bár jószívű vagy, nem segíthetsz mindenkinek, aki segítséget kér.

Nem akarod kiégetni magad, hogy másoknak kedveskedj. Néha csalódást kell okoznod másoknak. Néha olyat kell tenned, ami a legjobban megfelel neked, ahelyett, hogy rohannál, próbálva szórakoztatni mindenki mást.

Ne feledd, jogod van önzőnek lenni, de ez nem jelenti azt, hogy csak magadra kell gondolnod.

Ez nem jelenti azt, hogy azt mondhatod és teheted, amit csak akarsz anélkül, hogy figyelembe vennéd körülötted lévő embereket. Ez nem azt jelenti, hogy tiszteletlenül bánhatsz a családoddal és a barátaiddal.

Csak azt jelenti, hogy nem engedheted, hogy emberek átgázoljanak rajtad. Nem engedheted, hogy mások döntéseket hozzanak helyetted. Nem feltételezheted, hogy a családtagok és a barátok jobban ismernek téged, mint ahogy te ismered magad.

Ne érezd magad bűnösnek amiért a legjobbat teszed magadért. Ne habozz megtenni, ami a legboldogabbá tesz, mert a nap végén csak magadra számíthatsz.

Szólj hozzá a cikkhez


Ezek is érdekelhetnek

Facebook -beszélgetések