menu
A nagyszerű Roger Federer bejelentette visszavonulását, de a svájci legenda még egy utolsó tornát játszik.
A Mercedes-Benz-nek mesél az előttünk álló Laver Kupa és egyéb eseményekről.

Gyászbeszédek születnek, amikor egy nagyszerű sportoló elhagyja a versenypályát - de kevés lehetett olyan őszinte és elragadtatott, mint amelyeket Roger Federer számára írtak a nemrég bejelentett közelgő visszavonulásáról.

Több mint 20 éve Federer elbűvölte a világ rajongóit, olyan elegáns teniszt játszva, amely összehasonlításokat érdemelt a nagy balett-táncos, Mikhail Baryshnikov mellett. Feljebb emelte a sportját - mégis a páratlan stílusa nem engedett az eredményességből, ahogyan azt 20 Grand Slam cím bizonyítja. Nem rossz teljesítmény egy olyan gyerektől, aki majdnem focista lett.

A londoni Laver Kupa ad otthont a legnagyobb teniszező összes aktív versenyének utolsó szereplésének, Federer az Európa csapatban versenyez Rafael Nadal, Novak Djokovic és Andy Murray mellett. Az O2 Aréna nézői már garantáltan nagyszerű szórakozásra számíthattak - most a történelem készítése közben is tanúi lehetnek ennek. Szerencsések ők. "Egy ilyen pillanat természetesen nem jön azonnal," mondta Federer a közelgő visszavonulásáról. "Ez egy érzelmi folyamat volt, amelyet végül úgy gondolom, jól kezeltünk a családdal, a csapatommal és a legközelebbi barátaimmal.

Természetesen sok embernek is el kellett mondani. Szóval a szervezés a végén nagy volt, hogy biztosan ne szivárogjon ki, mert fontos volt számomra, hogy közvetlenül tájékoztassam a rajongóimat. Minden összejött, és itt vagyunk a Laver Kupánál."

Federer a Mercedes-Benz-nek beszélt, amikor a német autógyártó bemutatta a Team Europe és Team World számára készült egyedi EQS dizájnokat a londoni Laver Kupa előtt. Nézd meg az alábbi videót, hallgasd meg a nagyszerű svájci beszélgetését a visszavonulásáról, a tenisz utáni karrierjéről, és az előttünk álló Laver Kupáról. Roger, öröm és megtiszteltetés volt. Merci.

Szólj hozzá a cikkhez


Ezek is érdekelhetnek

Facebook -beszélgetések