menu
Amikor Mr. és Mrs. Kuroki 1956-ban összeházasodtak, tudták, hogy szép, de nehéz életük lesz együtt.

Házasságuk során a Kuroki házaspár két gyermeket nevelt fel, és egy 60 tehénből álló tejüzemet vezettek Japán vidékén. Gyermekeik és a gazdaság miatt életük elég zsúfolt volt.

A sok nehézség ellenére a Kuroki házaspár mindig remélte, hogy kemény munkájuk megtérül, és a nyugdíjas éveikben pihenni tudnak. Sajnos váratlan események folytán Mrs. Kuroki cukorbetegsége miatt elvesztette a látását, és ettől kezdve minden megváltozott.

Mrs. Kuroki szíve megtört, és elkezdett elzárkózni a körülötte lévő világtól. Mr. Kuroki tudta, hogy tennie kell valamit, hogy visszahozza felesége boldogságát. Egy rózsaszín Shibazakura virágnak köszönhetően, amely a családi kertben nyílt, pontosan tudta, mit kell tennie.

Mr. Kuroki rájött, hogy a virágok szépsége nem csak abban rejlik, ahogy kinéznek, hanem abban is, ahogy illatoznak. Azután, hogy erre rájött, Mr. Kuroki egy egész virágoskertet ültetett felesége számára.

Célja kétféle volt: szerette volna, ha a virágok illata felüdíti feleségét, és szerette volna, ha a kert látogatókat vonz, akiket úgy gondolta, hogy ismét mosolyra fakasztják feleségét.

Az azt követő két évben több mint 7000 látogató érkezett, hogy megcsodálja a Kurokiék házát körülölelő gyönyörű rózsaszín virágokat. A látogatók közül néhányan még Mrs. Kuroki-val is találkoztak, és nem tudták nem észrevenni az arcát beborító fülig érő mosolyt.

 

Szólj hozzá a cikkhez


Ezek is érdekelhetnek

Facebook -beszélgetések