menu
Az Officina Italiana Design csapata igazán lenyűgöző jachtot alkotott

SIR WILLIAM LYONS azt mondta, hogy minden Jaguarnak gyorsnak kell kinéznie, még akkor is, ha éppen áll. Úgy tűnik, az új Riva Argo 90 tervezői ugyanezt a feladatot kapták. Az Officina Italiana Design csapata - a Riva hosszú távú partnere - képes volt gyors és folyékony megjelenést kölcsönözni az Argo-nak annak ellenére, hogy lenyűgöző méretű.

Egy 94 láb hosszúságú jachtot bármi mással illetni, mint nagynak, nevetséges lenne, de ez az Argo 90 valójában a Riva új generációs flybridge modelljeinek legkisebbike. (A 100 Corsaro és a 110 Dolcevita modellek a nagyobb testvérei.) A karcsúsított esztétika segít abban, hogy kisebbnek tűnjön, mint amekkora valójában, a hosszú, elegáns ablakok hullámokként siklanak át a hajótest vonalain.

Az Argo aerodinamikai tulajdonságai kétségtelenül hasznosak a nyílt tengeren. A legmagasabb kategóriájú, kétkamrás MTU 16V 2000 M96 motorokkal képes elérni a 30 csomós sebességet, a maximális utazósebessége pedig 26 csomó. Összesen 4 870 lóerő teszi ezt lehetővé... De ha sportjachtként gondolunk rá, az félreértés lenne. Ez egy luxusjacht - ami nagyon gyorsan közlekedik.

A fedélzeten úszóplatform található; egy teljes szélességű VIP lakosztály gardróbszobával; és egy 40m-es lounge panorámaerkéllyel.

A 30m-es pilótafülkében több elrendezés közül választhatsz - mi a báregységgel, két bárszékkel, két kanapéval és egy Paola Lenti által tervezett dohányzóasztallal rendelkezőt preferáljuk. 

A hajó hátsó részén lévő garázsban elfér egy Williams Sportjet 395 tender és egy jetski - lenyűgöző ekkora jacht esetében. Bár, azt, hogy miért akarnál valaha is leszállni erről a hajóról, mindenki találgatja.

A név az Argo hajóról származik, amely az első hajó volt, amely valaha a tengereken hajózott. 

Szólj hozzá a cikkhez


Ezek is érdekelhetnek

Facebook -beszélgetések