menu
Adam Driver Enzo Ferrarit fogja alakítani a hamarosan megjelenő, Ferrari címet viselő életrajzi filmben.

Michael Mann több mint 20 éve dolgozik a filmen. A Sky tegnapi nagyszabású bejelentése során bemutatta 2023-as eredeti filmjeinek új felhozatalát, amelyben egy nagyon kiemelkedő alkotás volt - Michael Mann Ferrari című filmje. Adam Driver játssza az autóipari vállalkozót, Enzo Ferrarit, Mann nyolc év utáni első filmje pedig az 1950-es évek végén játszódik, amikor a korábbi versenyző Ferrari családi problémákkal küzd a 1957-es Mille Miglia előtt.

A Hőség című film rendezőjének hosszú idő óta dédelgetett projektje a Ferrari, amelyen Mann 2000 óta dolgozik valamilyen formában. Christian Bale eredetileg Ferrarit alakította volna, de kilépett a film alakváltoztatással kapcsolatos aggodalmak miatt, és inkább a Ford vs Ferrari című filmet választotta, ahol egy versenyzőt játszott.

A hosszadalmas előkészületek mellett a Ferrari sincs könnyű helyzetbe.

Az elnyújtott előgyártással nem lett könnyebb a Ferrari dolga. A filmnek nincs amerikai forgalmazója az STX Entertainment összeomlása után, amely bizonytalanságban hagyta a 80 millió dolláros projektet, amelynek sorsát Guy Ritchie és Jason Statham Operation Fortune osztja, amely valószínűleg Amerikában és az Egyesült Királyságban is streamelésre kerül. A Sky Cinema szerencsére biztosítja, hogy az Egyesült Királyságban láthassák a Ferrarit, és valamilyen korlátozott mozi bemutatót is terveznek.

A Ferrari az év egyik leginkább várt filmje, olvass tovább, hogy megtudd, mit tudunk eddig a filmről.

Miről szól a Ferrari?

A film rövid leírása szerint a Ferrari "az olasz versenyző és vállalkozó Enzo Ferrari életét követi 1957-ben, miközben családi problémákkal küzd, és készül az 1957-es Mille Miglia-ra".

A filmet Brock Yates könyve alapján készítették (aki a Cannonball Run-t írta anno), Mann pedig a forgatókönyvet közösen írta a már elhunyt Troy Kennedy Martinnal, aki az Olasz melót is megírta.

Bár a Mille Miglia egykor Olaszország legrangosabb versenye volt, az 1957-es esemény volt az utolsó, miután egy Ferrari autó, melyet Alfonso de Portago vezetett, kiszakadt egy gumiabroncs és a nézők közé csapódott, kilenc embert megölve (köztük öt gyereket) és önmagát is. Nagy esély van rá, hogy a film nyomon követi a tragédia után kibontakozó hosszadalmas jogi csatát, amelyben Ferrarit emberölés vádjával illették, majd felmentették.

Kik szerepelnek a Ferrari című filmben?

Adam Driver játssza megfelelően Enzo Ferrarit, miközben továbbra is Hollywood legnagyobb rendezőivel dolgozik, miután már dolgozott Martin Scorsese-vel, Steven Spielberggel, Joel és Ethan Coennel, Steven Soderberghgel, Ridley Scottal és Spike Lee-vel.A szereposztásban Penélope Cruz is szerepel Ferrari felesége, Laura, és Shailene Woodley mint szeretője, Lina.

A brazil színész, Gabriel Leone játssza Alfonso de Portagót, míg Jack O'Connell és Patrick Dempsey a többi versenyzőt, Peter Collinst és Piero Taruffit alakítják. Sarah Gadon szintén szerepel Linda Christian szerepében, aki 1954-ben volt az első Bond-lány a Casino Royale televíziós adaptációjában.

Mikor kerül bemutatásra a Ferrari?

Szerencsére valamikor 2023-ban. Bár a film csak tavaly későn fejeződött be, és Mann ismert a részletes vágási folyamatáról, a Sky megerősítette, hogy idén elérhető lesz a csatornájukon és a NOW-on, bár még nincs megerősített dátum. Mivel a Sky felvásárolta a forgalmazási jogokat, aggályok merültek fel, hogy a Ferrari elkerüli a mozi bemutatót. Azonban a cég megerősítette, hogy korlátozott ideig a nagyvásznon is látható lesz a film.

Szólj hozzá a cikkhez


Ezek is érdekelhetnek

Facebook -beszélgetések